Grupper Fotboll EM 2016

EM i fotboll 2016 spelas i Frankrike mellan 10 juni till 10 juli och vi tänkte titta på de olika grupperna i Fotbolls EM. Vilka tar sig vidare och vilka åker ut redan i gruppspelet.

Grupp A:

– Frankrike är värdnationen som är en av favoriterna till att vinna hela EM. Ett mycket starkt och talangfullt lag som inte bör ha några problem att ta sig vidare från gruppen. Solklar 1 i grupp A.
– Rumänien ett mycket svårbedömt lag som i sin bästa stunder kan spela fantastisk fotboll men samtidigt väldigt ojämna. Kan kanske vara med och slåss om en 2-3 plats.
– Albanien gjorde ett starkt EM-kval och får ses som en outsider i gruppen. Men har sina starkaste matcher på hemmaplan och inte så stor turneringsvana.
– Schweiz är alltid luriga i mästerskap och får ses som trolig tvåa i gruppen efter Frankrike.

Grupp B:

– England gick genom EM-kvalet som en slåttermaskin. Bör kunna ta sig vidare från gruppen men sen tar det nog stopp för engelsmännen som brukar få svårt i slutspel.
– Ryssland kom igång sent i EM-kvalet men har en hög högsta kapacitet med många talangfulla spelare. Bör vara med och slåss om andraplatsen i gruppen om det får spelet att stämma.
– Wales har Bale och spelade en mycket bra fotboll i EM-kvalet. Bör vara med och slåss om andraplatsen i gruppen om det får spelet att stämma.
– Slovakien troligen blir det inget avancemang för Slovakien då de andra lagen i gruppen är för starka. Respas direkt från gruppen?

Grupp C:

– Tyskland har fått en tacksam grupp och bör utan problem ta sig vidare som etta i gruppen. En av de starkaste lagen och kan till och med vinna hela EM.
– Ukraina Får svårt att ta sig vidare. Kan troligen aspirera på en tredje plats och får hoppas att poängen räcker.
– Polen Ett bra lag med många duktiga spelare. Får Robert Levandovski utrymme att hitta målet kan man komma tvåa i gruppen bakom Tyskland.
– Nordirland blir gruppens strykpåse och har inte mycket att hämta om man jämför trupperna. Men i ett EM kan allt hända och nordirländarna kommer sälja sig dyrt!

Grupp D:

– Spanien är en av favoriterna i EM och bör klara sig vidare från gruppen utan större problem. Dock så har man många svåra lag i sin grupp och vi kommer ihåg Vm som inte gick som Spanien ville!
– Tjeckien är en utmanare som får svårt att ta sig vidare från gruppen. Blir nog sist i denna svåra grupp.
– Turkiet kom till EM med ett nödrop och just moralen i laget är något som de övriga lagen får se upp med. Kan bli årets utropstecken i EM
– Kroatien behöver få igång sina stjärnspelare. Då kan det gå riktigt bra, viktigt att få en bra start för att kunna utmana de övriga lagen i gruppen.

Grupp E:

– Belgien rankad som nummer i på Fifas ranking och har toppspelare på varje position. Bör kunna gå bra i EM om de får ihop spelet.
– Italien är alltid svårslagna i mästerskap. Har ett ungt men ändå rutinerat lag som alla lag i gruppen får se upp med.
– Irland är troligtvis det laget som får svårast att ta sig vidare. Behöver få allt att stämma för att kunna ta sig vidare.
– Sverige är beroende av en spelare Zlatan Ibrahimovic. Kan han hålla sig i form och skadefri finns möjligheter att ta sig vidare från denna svåra grupp.

Grupp F:

– Portugal med Cristiano Ronaldo är en utamanar att vinna gruppen. Få ses som favoriter att knipa förstaplatsen.
– Island har Lasse Lagerbäck att tacka för att man kunde ta sig till EM. Oerhört starkt av islänningarna. Dock så blir det tufft att ta sig vidare.
– Österrike vann Sveriges EM-Kvalgrupp på ett mycket övertygande sätt och bör kunna ta sig vidare från gruppen som åtmisntone tvåa.
– Ungern kommer förmodligen inte att ta sig vidare från gruppen. Blir gruppens slagpåse?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *