Sverige vann över Elfenbenskusten med 2-0

Sverige gjorde en mycket överraskande bra insats när man besegrade Elfenbenskusten med 2-0 i en träningsmatch den 15 januari 2015.

Erik Hamrén hade valt att ta in flera debutanter i startelvan och det visade sig vara ett lyckat drag.

Så här såg laguppställningen i matchen:
Robin Olsen
Emil Krafth Erik Johansson Per Karlsson Ludwig Augustinsson
Marcus Rohdén Oscar Lewicki Johan Mårtensson
Johan Elmander Isaac Kiese Thelin Nabil Bahoui

Med undantag av Johan Elmander gjorde hela det svenska laget en mycket bra insats. Elmander har en bit kvar till toppformen och hade svårt med tempot. Kanske kommer han få svårt att komma med till EM slutspelet i Frankrike 2016. Den som spelat Tipset 1×2 på svensk seger fick ett riktigt bra odds så detta var onekligen en oväntad seger.

Inför EM i Frankrike 2016

Detta lovar gott inför EM i Frankrike 2016. Erik har haft det svårt den senaste tiden och Sverige faller som en sten på världsrankingen. Så detta var kanske det som behövdes för att få in lite nytt blod i det Svenska landslaget och komma som ett nytt lag till resten av EM slutspelet där vi i första hand slåss med Österrike och Ryssland som platserna till EM slutspelet.

EM i Frankrike är kanske Zlatans sista stora mästerskap och att ta sig dit kommer att vara viktigt då det troligtvis kommer dröja ett par år innan vi har några rimliga chanser att ta oss till ett stort mästerskap igen. Matchen mot Elfenbenskusten ger dock ett visst hopp om landslaget även efter Zlatan slutat spela.