Sveriges chanser i Fotbolls VM 2018

Här går vi igenom Sveriges chanser i Fotbolls VM 2018. Kan vi gå vidare från gruppen och kan vi kanske gå hela vägen och ta guld? Vilka chanser har vi?

Sveriges chanser i Fotbolls VM 2018

Sveriges chanser i Fotbolls VM 2018

Sverige hamnade i en relativt svår VM grupp tillsammans med Tyskland, Mexico och Sydkorea. Det ger oss en svår men inte omöjlig väg till att klara sig vidare från gruppen. Många bedömare ger Tyskland 95% chans att nå fortsatt spel och Sydkera bara 5%. Hur är det då mellan Mexico och Sverige, vilket lag tar den andra slutspelplatsen? Ja tittar man på världsrankingen så är det jämt mellan lagen Sverige är nr 18 och Mexico nr 16. Många ger båda lagen lika stor chans och det gör även vi!

50% att Sverige går vidare från gruppspelet.

Om vi då leker med tanken att vi har klarat oss och gått vidare från gruppsplet. Troligtvis som tvåa efter Tyskland. Då får vi först och främst hoppas att vi inte fått några skador eller avstängningar. Det skulle vara tungt för en såpass svag trupp som Sveriges. Vi har 11 bra spelare men på bänken är det relativt tunt. Ett VM brukar vinnas av det lag som har den bästa spelartruppen. Dock är Sveriges spel lite likt det som Grekland vann EM guld med 2004 och det är ett starkt kollektiv och snabba omställningar. Det är nästan så att vårt spel passar bättre mot bra lag. Se bara hur det gick i matcherna mot Italien. Om Sverige klarar gruppspelet kommer inget lag få det lätt mot Sverige. Inte ens Brasilien!

2% chans att Sverige vinner VM guld

Detta är vår bedömning och tittar man då på oddsen så ser man att det är klart spelbara odds på Sverige! Här kan du läsa mer om Sveriges odds i Fotbolls VM.

Odds vinnare av VM 2018 i Ryssland

Tyskland 5,75 hos Bethard
Brasilien 6,00 hos Bethard
Frankrike 7,00 hos Bethard
Spanien 9,25 hos Coolbet
Argentina 10.50 hos Coolbet
Danmark 101 hos Bethard
Sverige 150 hos Coolbet