Vem Vinner Skytteligan i Fotbolls EM 2016

Så vem vinner skytteligan i Fotbolls EM 2016 i Frankrike? Att ha en kvalitetsanfallare eller en tillförlitlig kraft längst fram är ett av de viktigaste vapnen när det gäller att vinna en titel i fotboll. EM 2016 (EURO 2016) är nu inte mindre än fyra månader bort och förbundskaptenerna börjar redan titta efter sina anfallsalternativ för turneringen.

Statistiskt sett, har det laget som vinner skytteligan i Fotbolls EM inte alltid den som vinner guld. I de senaste fyra turneringarna kom skyttekungen i turneringen från det vinnande laget bara en gång (David Villa i 2008 med fyra mål), medan det i 2012 var Fernando Torres en del av en större grupp av spelare som hade tre mål vardera.

Med ett större antal matcher på schemat och ett antal ”svagare” motståndare, är det troligt att detta fyra mål hinder kommer att brytas för första gången sedan Fotbolls EM 2000. De bästa anfallarna i Europa kommer just nu inte från Europa, så det här blir svårt att förutse kommer att vara ganska intressant att se.

Vem Vinner Skytteligan i Fotbolls EM 2016

Tyskland saknar en riktig striker sedan Miroslav Klose slutade från internationell fotboll. Då tog Loew en mer mångsidig formation, med en falsk nia och Thomas Mueller framåt. Mueller har varit i utmärkt form under de senaste säsongerna och 2014 var han hyllad som den bästa spelaren i det vinnande laget. Mueller gjorde också fem mål under VM 2010, vilket innebär att han är mycket sannolikt att övervinna sin kollega tyska Miroslav Klose som den bästa målskytt i VM-historien. Senaste EM gjorde inte Mueller några mål, så det skulle vara hans första. Även om han inte är en klassisk anfallare, har Mueller hyllats för sin målgöarförmåga och det är ganska tydligt att han kan producera stora saker på FotbollsEM2016

Frankrike och Real Madrids anfallare Karim Benzema anses allmänt vara landets största tillgång att vinna titeln i år. Benzema har just nu några problem med landslaget, men förväntas spela för Frankrike och han kan faktiskt bevisas viktigt för laget. Benzema är den enda anfallaren i Real Madrid så hans form som inte bör inte ifrågasättas inför turneringen. Han har inte imponerat i stora mästerskap tidigare men detta kan bli hans stora turnering för Benzema då han är i sina bästa år.

Medan Polen inte förväntas gå långt i turneringen, är Robert Lewandowski lätt en av de bästa anfallarna i Fotboll EM och många ser honom som favorit till att bli skyttekung i turneringen. Polen kommer att möta Nordirland, Ukraina och Tyskland och vi är övertygade om att Lewandowski kan lysa här. Frågan är om han går vidare och spelar i slutspelet och då kan han mycket väl utmana. Lewandowski var med sina 13 mål bäst under EMKvalet.

Zlatan Ibrahimović kan vara spela sin sista stora turnering och vid 34-års ålder är han fortfarande i sina bästa år. Ibrahimović va inte med i VM 2014, men hans målrekord hos PSG är häpnadsväckande och garanterar bra resultat. Mycket motiverad och på något sätt underskattade, kan Ibrahimović leda Sverige vidare i turneringen med sina mål och senare resultat är bara ett plus för detta mycket beskedliga Svenska lag.

Bästa odds på skyttekung hittar du här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *